Zamknij

Profesjonalne wyposażenie gastronomii... czyli co? Sprawdzamy na przykładzie kuchni hotelowej

art. sponsorowany + 13:52, 13.03.2023 Aktualizacja: 13:52, 13.03.2023

Kuchnia profesjonalna w lokalach gastronomicznych czy hotelach to „wyższa szkoła jazdy”. Oprócz kuchenki, piekarnika, lodówki i garnków musi znaleźć się w niej tyle fachowych urządzeń, o jakich laik nawet nie słyszał. Dlaczego tak jest? Współczesna gastronomia stawia na jakość, świeżość produktów i ich nietypową obróbkę, obwarowana jest wieloma obostrzeniami sanitarnymi. W takim razie sprzęty jakiej marki zagwarantują wyśrubowane normy i najlepszą jakość?

Profesjonalna gastronomia ceni sobie doświadczenie

O tym jakie urządzenia są dziś niezbędne jako wyposażenie profesjonalnej gastronomii napiszemy za moment, bo posłużymy się konkretnymi przykładami marki, która ma jedną z najbardziej nieposzlakowanych opinii w branży i to – uwaga! - od stu lat.
Electrolux Professional, bo o nim mowa, dostarcza rozwiązania dla branży gastronomicznej na całym świecie. Firma oferuje kompleksowe wyposażenie kuchenne, które jest niezbędne dla restauracji, kawiarni i hoteli.
 

W ofercie Electrolux Professional można znaleźć wiele różnych produktów, począwszy od kuchenek, pieców i płyt grzewczych, aż po piece konwekcyjno-parowe, zamrażarki i chłodziarki. Jest też szeroki wybór urządzeń do przechowywania żywności oraz sprzętu do mycia naczyń i szkła.

W czym tkwi przewaga wyposażenia dla gastronomii od Electrolux Professional?

Jako czołowy producent profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego, Electrolux Professional wychodzi naprzeciw wymaganiom rynku oferując innowacyjne rozwiązania, które umożliwiają oszczędność czasu i energii. Wiele produktów jest wyposażonych w zaawansowane technologie, takie jak systemy samoczyszczenia, precyzyjne czujniki temperatury, inteligentne programy gotowania oraz nowoczesne systemy sterowania.
Dzięki swojemu doświadczeniu i zaangażowaniu w rozwój nowych technologii, Electrolux Professional oferuje swoim klientom najwyższą jakość produktów, które są nie tylko funkcjonalne, ale także estetyczne. Firma ta zdaje sobie sprawę z tego, że wygląd i styl są ważnymi elementami w branży gastronomicznej, dlatego produkty są tworzone w różnych wersjach kolorystycznych i stylistycznych.  

Wyposażenie kuchni hotelowej – niezbędne urządzenia

Kuchnia hotelowa to specyficzny rodzaj gastronomii, bo skupia się przede wszystkim na przygotowywaniu śniadań oraz kolacji, znacznie rzadziej serwuje się w niej dania stricte obiadowe w porze popołudniowej. Dlatego Electrolux Professional w swojej „kolekcji” przede wszystkim oczekiwane w kuchniach hotelowych rozwiązania sprzętowe, takie jak szafy chłodnicze, linie gastronomiczne i bemary, czyli urządzenia służące do podgrzewania i utrzymywania temperatury dań. Takie rozwiązania sprawdzają się w przypadku kilkugodzinnego serwowania śniadań na ciepło.

Ważną częścią wyposażenia dla profesjonalnej gastronomii, szczególnie w kuchni hotelowej, są rozwiązania sprzyjające idei zero waste. Electrolux Professional w tym zakresie przygotował całą strategię dla firm z branży gastronomicznej, a polega na tworzeniu koncepcji gospodarowania żywnością, pomocy w opracowaniu menu i przeszkoleniu zespołu, a przy tym dobraniu odpowiednich urządzeń sprzyjających realizacji tej misji.


Wybierz Electrolux w profesjonalnym wydaniu

Jeśli jesteś właścicielem lokalu gastronomicznego i jeszcze nie znasz takich rozwiązań jak Linia Libero, piekarniki z serii MultiSlim, System Zarządzania Odpadkami, SafeHold Box, obce ci są rozwiązania SpeeDelight szybkiego gotowania czy linia grzewcza Thermaline, to znaczy, że Electrolux Professional nie jest jeszcze twoim zaufanym partnerem w biznesie. Ale ten błąd szybko możesz, a nawet powinieneś naprawić, by cieszyć się wygodą w pracy, oszczędnościami i inwestycjami w sprzęt najlepszej jakości na długie lata.
 
Electrolux Professional Polska - https://www.electroluxprofessional.com/pl/

(art. sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%