Odwiedzając Foodies Restaurant możemy wybrać coś z karty, bądź zaufać gotowej kompozycji dań, jakie proponują gościom kucharze restauracji. Powitalne set menu ma wszystko to, co z pewnością doceni prawdziwy foodie – proste, świeże składniki, podane w zaskakujący, wyrafinowany sposób.
Kto zna uczucie żalu po wizycie w dobrej restauracji, gdy kończąc posiłek żałujemy, że nie spróbowaliśmy również innych propozycji z karty, ale zwyczajnie nie daliśmy już rady… Zwykle wybierając się do restauracji zamawiamy jedno, góra dwa dania, ewentualnie dodajemy jeszcze deser, który konsumujemy nierzadko jęcząc z przejedzenia.
Set menu jest odpowiedzią na takie właśnie dylematy. W takim „secie”, czyli gotowym zestawie przygotowanym przez kucharzy mamy mniejsze porcje, ale za to większej liczby dań. Dzięki temu możemy spróbować więcej i również najeść się do syta. Set menu jest świetną propozycją dla prawdziwych foodies- smakoszy, kochających jedzenie ponad wszystko. Przecież w byciu foodie właśnie o to chodzi, aby nie tylko się najeść, ale też jak najwięcej doświadczyć, celebrować, smakować, poszerzać kulinarne horyzonty.
Powitalny set, który przygotowali kucharze Foodies Restaurant to prawdziwy koncert kulinarnych doznań. Jako pierwszy na talerzu pojawia się bon bon z kaszanki. To proste danie, dzięki towarzystwu pureé z cebuli, chrustu z kapusty kiszonej, pianki z boczku, a przede wszystkim dzięki chrupiącej skorupce, w której zanurzona jest nasza dobrze znana kaszanka nabiera niesamowitego wymiaru.
[FOTORELACJA]7722[/FOTORELACJA]
Druga propozycja w secie to świeżutki pstrąg prosto od lokalnych dostawców, w sosie z karmelizowanej i podwędzanej maślanki, z ogórkiem, majonezem chrzanowym i kroplą oleju koperkowego.
Wielbicieli ryb ucieszy fakt, że kolejny element set menu, to także ryba. Sum podany na kaszotto z bobem i groszkiem, w towarzystwie piany z mirabelki, chipsa z pokrzywy i pudru z pędów sosny wywołał furorę na premierowych kolacjach w Foodies Restaurant.
To jednak nie koniec naszej przygody kulinarnej. Na stole pojawia się comber z królika, podany z jeżynami, szałwią, palonym kalafiorem i groszkiem cukrowym. Wielbiciele delikatnego mięsa z królika będą oczarowani sposobem podania tego dania i na pewno będą chcieli po te doznania wracać.
Na koniec tak zwany słodki finisz, czyli sernik, podany z sosem kremowym, rabarbarem i lodami.
Jak czuli się pierwsi goście Foodies Restaurant po kolacji z set menu? Pełni wspaniałych, kulinarnych doznań, najedzeni i …chętni na więcej.
Dodajmy na koniec, że powitalne set menu czeka w Foodies Restaurant za jedyne 99 zł. Prawdziwych foodies chyba nie trzeba zachęcać.
Toruń: W ukraińskim stylu. Otworzono nowy park
ale was pogięło ruskie onuce.... co tu jest antypolskiego? wpiepszacie amerykańskie czipsy , chinskie telefony i ubrania nosicie a boli was nazwa kraju który przelewa krew za wolność? idioci..
goha
23:24, 2025-06-07
Toruń: W ukraińskim stylu. Otworzono nowy park
a można tam pobawić się sztachetą, kosą, cepem albo widłami?
mieeetek
22:32, 2025-06-07
Toruń: Znów wyjdą na ulice. Manifestacja pro-life może
To tylko chciejstwo życzeniowe ideologicznie lewej redakcji ddtorunia
edek
16:01, 2025-06-07
Wielki sukces UMK! Znalazł się wśród najlepszych
1008 miejsce na świecie,376 w Europie i 11 w Polsce - no skoro to jest sukces to nie mam pytań.Normalnie aż mi mowę odjęło...🤣🤣🤣
Ktoś
15:47, 2025-06-07