Znana restauratorka Magda Gessler wraz ze swoim programem Kuchenne Rewolucje zawitała niedawno do jednego z Toruńskich lokali gastronomicznych. To czy rewolucja przebiegła gładko dowiemy się dopiero po emisji odcinka, ale wiemy już, co serwują i w jakich cenach!
[ZT]53205[/ZT]
"Kuchenne Rewolucje" to popularny program telewizyjny prowadzony przez Magdalenę Gessler, w którym restauracje przechodzą gruntowne metamorfozy, aby poprawić jakość usług i menu.
W każdym odcinku widzowie mogą obserwować, jak Gessler diagnozuje problemy lokali gastronomicznych, wprowadza zmiany i motywuje właścicieli oraz personel do działania.
W najnowszym sezonie będziemy mogli zobaczyć jakie zmiany zaszły w toruńskiej restauracji przy ul. 4 Pułku Lotniczego 17. Teraz miejsce nosi nazwę "Bistro PodNiebienie"
- Program Kuchenne Rewolucje był dla nas prawdziwą przygodą... za którą jesteśmy ogromnie wdzięczni. Nauczył nas naprawdę wiele, lecz wiemy, że największa przygoda zacznie się właśnie z Wami!
- piszą właściciele bistro.
Bistro PodNiebienie znajduje się przy toruńskim lotnisku, nic dziwnego, że to zainspirowało znaną restauratorkę do wykorzystania elementów awionistycznych podczas rewolucji. Widzimy to w nazwie, wystroju lokalu i strojach pracowników. Nawiązania do lotnictwa znalazły się również w karcie dań.
Do emisji odcinka szczegóły rewolucji są na razie tajemnicą, ale bistro już teraz podzieliło się swoją nową kartą dań. Co w niej znajdziemy i w jakich cenach?
Ciekawym rozwiązaniem jest, że w menu znajdziemy pojedyncze dania, jak i 3 gotowe zestawy dań polecanych przez Magdę Gessler. Tu wracamy do nawiązań awionistycznych, bo zestawy w zależności od ceny nazywają się: EKONOMICZNY - za 89zł, BIZNES - za 129 zł i PIERWSZA KLASA - za 159 zł.
Każdy zestaw składa się czterech dań. W zestawie EKONOMICZNYM są to krewetki w sosie Rose, sałatka z burakiem i kozim serem, zupa krem z białych warzyw, gulasz z kaszą pęczak.
W zestawie BIZNES: jajko z kawiorem, pomidory z mozzarellą i pesto, zupa pomidorowa, do wyboru ratatouille z kuskusem lub labraks z ryżem.
Najdroższy zestaw, czyli PIERWSZA KLASA to: łosoś z pastą z tuńczyka na bułce, sałatka a'la grecka, zupa gulaszowa, do wyboru stek z rostbefu lub kotlet jagnięcy z ryżem
Oczywiście nie mogło zabraknąć klasyków kuchni polskiej takich jak schabowy (44 zł), czy golonka (50 zł). Znalazło się również miejsce na pizzę (capriciosa 34 zł) i menu dziecięce.
2 1
Coraz gorsze wystroje i niechlujne remonty, coraz bardziej zmęczona, niewydolna Gessler i coraz bardziej pretensjonalne menu. Tylko honoraria Gesslerowej i producentów programu zostały milionowe.
1 0
za 20 złotych nie chciał bym żadnej z tych 3 opcji