Zamknij

Międzynarodowa kuchnia z rodzimym twistem i wiosennym menu! - Winestone zaprasza

Artykuł sponsorowany + 00:00, 19.04.2017
Restaurację Winestone tworzy świetny zespół kucharzy pod przewodnictwem szefa Piotra Śwista, fot. nadesłane Restaurację Winestone tworzy świetny zespół kucharzy pod przewodnictwem szefa Piotra Śwista, fot. nadesłane

W centrum miasta, w Hotelu Mercure, funkcjonuje restauracja Winestone. Co jest wizytówką tamtejszej kuchni? Smak, autentyczność i ciekawa forma – to na talerzach codziennie gościom serwuje szef Piotr Świst.

Świeże, regionalne produkty, przepis który pozwala wydobyć ich autentyczny smak, zaskakujące dodatki i nowoczesna, prosta forma podania – tego wszystkiego można spróbować w restauracji Winestone w Hotelu Mercure. Coś dla siebie z menu wybiorą zarówno wielbiciele kuchni tradycyjnej, jak i ci, którzy szukają nowych kulinarnych doznań.

- Nasza karta liczy około 20 pozycji, poza tym uzupełniamy ją specjalną wkładką „Szef Kuchni Poleca” – wyjaśnia Piotr Świst, szef kuchni w restauracji Winestone. – Zawiera ona moje autorskie dania jak i przepisy stworzone przez moich kolegów z innych hoteli Mercure. Jemy także oczami, dlatego bardzo dbam o estetykę tego, co wychodzi z mojej kuchni. Część dan serwowanych jest na” les planches” kamiennych deskach ( stone) od których pochodzi nazwa naszej restauracji Winestone

W Winestone kucharze pod czujnym okiem szefa Śwista starają się nadawać znanym potrawom nieco oryginalnego smaku.

- Używamy świeżych ziół i nieco zapomnianych warzyw, serwujemy np. skorzonerę. To kompletnie niedocenione warzywo, a wystarczy ją tylko zgrilować i jest rewelacyjnym dodatkiem do dań mięsnych, czy ryb. – zapewnia szef kuchni.

Szef Piotr Świst przy pracy

Szef kuchni w restauracji Winestone ogromną uwagę przywiązuje do sezonowości swoich dań. Niebawem poznamy wiosenną odsłonę miksu kulinarnej polskiej tradycji, z międzynarodową nowoczesnością – karta dań wypełni się nowalijkami i lekkimi sałatkami.

Restauracja słynie także z cateringu i organizowania, małych, średnich i dużych uroczystości. Jak żartuje szef Świst, organizują okolicznościowe obiady i kolacje dla 5, 50 i 150 osób.

Restauracja Winestone w Hotelu Mercure Toruń Centrum przy ul. Kraszewskiego 1/3, zaprasza od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 11 do 23.

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%