Zanim drzwi Hotelu Nicolaus otworzą się dla przyszłych klientów to nowe, luksusowe wnętrza zobaczą wierni widzowie TVP3. W grudniu na ekrany wejdzie program "Wieprza pieprzem". Show nagrywany jest w nowym hotelu przy Kopernika - te wnętrza robią wrażenie! Zobacz zdjęcia zza kulis!
Nowy kulinarny program kręcony jest w kuchni Hotelu Nicolaus. Ekipa pracuje przez długie godziny, aby efekt, jaki zobaczymy w telewizji był jak najbardziej spektakularny. Program promujący wieprzowinę poprowadzą blogerka kulinarna Agata Jędraszczak i znany z programu TOP CHEF Bartłomiej Witkowski, który jest szefem kuchni w hotelu Nicolaus.
- Jeszcze przed otwarciem nakręcimy 10 odcinków nowego programu "Wieprza pieprzem", gdzie będziemy promować polską wieprzowinę - przyznaje Witkowski w rozmowie z Dzień Dobry Toruń. - W każdym odcinku będziemy przygotowywać wieprza na dwa sposoby. Nie doceniamy naszej polskiej wieprzowi i to należy zmienić. Legendarny panierowany kotlet schabowy z kapustą to niejedyna opcja! W programie pokażemy inne sposoby przygotowania mięsa, ale zachowamy znane nam, domowe smaki. Gotowanie to moja ogromna pasja i dlatego bardzo wierzę w sukces programu, który emitowany będzie w TVP3.
W programie pokazywane będą zarówno tradycyjnie sposoby przygotowania wieprzowiny jak i dania, które mogą zaskoczyć.
- Polacy zapomnieli o wieprzowinie. Szkoda, bo to naprawdę wspaniały produkt, który można przyrządzić na wiele różnych sposobów - tłumaczy Agata Jędraszczak, autorka bloga "Kuchnia Agaty.pl" i prowadząca swoją szkołę gotowania. - Gotowanie w pięknej i bardzo profesjonalnej kuchni hotelu Nicolaus to ogromna przyjemność.
Hotel Nicolaus posiada nowoczesną i bardzo profesjonalną kuchnię. Od razu spodobała się ona ekipie realizującej program.
- To telewizja zabiegała o to, aby nasza kuchnia stała się studiem telewizyjnym - zdradza Michał Durmowicz, właściciel hotelu Nicolaus. - W Polsce powinniśmy promować polskie produkty, tak będziemy robić w bistro hotelu, które wkrótce zostanie otwarte.
Na co trzeba zwracać szczególną uwagę przygotowując to mięso?
- Ważny jest wysokiej jakości produkt. Trzeba go szukać u dobrych producentów i dostawców. Nie można iść na skróty i sugerować się ceną - dodaje Witkowski.
Ekipa nakręciła wewnątrz nowo otwartego toruńskiego hotelu 10 odcinków programu. Emisja rozpocznie się w drugiej połowy grudnia 2016 roku. Będziecie oglądać?
1 0
lubię wieprzowinkę ,lubię gotować!Zobaczymy co odkrywczego pokażą
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ddtorun.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz