Targi Turystyczne "Wypoczynek" i Toruński Festiwal Smaków - tak wyglądał weekend w Centrum Targowym Park. Goście mogą spróbować m.in. tradycyjnej i ekologicznej żywność z całej Polski.
W hali wystawowej przy Szosie Bydgoskiej można było posłuchać kulinarnych wykładów przygotowanych przez naukowców z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. Goście poznali wszystkie tajemnice najsłynniejszego z toruńskich przysmaków, czyli piernika. Atrakcji nie brakowało również dla piwoszy, którzy dowiedzieli się, jak prawidłowo należy próbować złotego trunku.
Wspólny obiad przyrządzili prezydent Michał Zaleski oraz prof. Andrzej Tretyn, rektor toruńskiego uniwersytetu. Ponadto kucharze z całej Polski stanęli do walki o Chochlę Prezydenta Miasta Torunia.
Jak co roku Festiwalowi Smaków towarzyszyły Targi Turystyczne „Wypoczynek”. Można było zapoznać się z ofertą kilkudziesięciu hoteli, uzdrowisk, pensjonatów i gospodarstw agroturystycznych. Do odwiedzin zachęcał m.in. powiat świecki oraz fundacja zarządzająca Zamkiem Dybowskim. Z kolei kajakarze mogą zdobyć przydatne informacje dotyczące spływów wzdłuż Wdy i Wierzycy.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz