Pierwsze w nowym roku spotkanie w cyklu "Z biznesem jej do twarzy" będzie okazją do poznania historii Akademii Kulinarnej Studio A. Gościem Joanny Cieślak-Ospalskiej będzie Agnieszka Michałowska.
Agnieszka Michałowska z wykształcenia jest archeologiem - ukończyła studia na wydziale nauk historycznych UMK. W 2015 roku zdecydowała się poświęcić się swojej największej pasji - gotowaniu. W budynku przy ul. Lelewela 33 otworzyło swoją akademię kulinarną - Studio A.
- Do nowej roli przygotowywała się bardzo skrupulatnie - zdradza Joanna Cieślak-Ospalska, która poprowadzi środowe spotkanie. - Zaczęła od kursów i szkoleń podnoszących umiejętności i kompetencje menedżerskie, zdobyła uprawnienia do prowadzenie działalności gospodarczej w branży żywieniowej. A w roku 2014 ukończyła studia podyplomowe Food Design w Wyższej Szkole Kulinarnej w Warszawie (pracę dyplomową poświęciła kuchni regionu toruńskiego, jej promotorem był Piotr Bikont). Od 2015 jest audytorem wewnętrznym systemu HACCP, zaliczyła również kurs Profesjonalnego Zarządzania w Gastronomii - wylicza.
Akademia Agnieszki Michałowskiej organizuje warsztaty kulinarne i kursy gotowania. Tylko tutaj można dowiedzieć się, jak przyrządzić jajko na 100 sposobów.
Środowe (25 stycznia) spotkanie odbędzie się w Strefie Stylu CH Toruń Plaza. Początek o godz. 18. Na uczestników czeka darmowa kawa i spora dawka biznesowych inspiracji.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz