Zamknij

Od schabowego po krewetki! Zobacz, co dobrego podają w tej restauracji

06:00, 19.04.2018 Materiał partnera Aktualizacja: 09:26, 19.04.2018
Fot. Materiały promocyjne Fot. Materiały promocyjne

Ciechocińska restauracja „Walkiria” mieszcząca się przy ul. Zdrojowej 18a to już od pięciu lat uznana marka na lokalnym rynku gastronomicznym. Po przebudowie prezentuje się jeszcze efektowniej. 

Właścicielem „Walkirii” jest Wojciech Dobrzelecki, zapalony motocyklista. Nie przez przypadek restauracja nazywa się właśnie „Walkiria”. 

- Nazwa restauracji pochodzi od kultowego motocykla Walkiria. Wewnątrz można znaleźć zdjęcia z wyjazdów, zlotów różnych grup motocyklowych – mówi pan Wojciech. 

„Walkiria” jest jedną z najchętniej odwiedzanych restauracji w Ciechocinku. Po remoncie prezentuje się jeszcze efektowniej. Wystrój, obsługa, a przede wszystkim znakomite i świeże jedzenie zachęcają do odwiedzenia tego niepowtarzalnego miejsca. Chyba nie ma takiego podniebienia, którego znakomici kucharze z „Walkirii” nie byliby w stanie zaspokoić. 

- Nasza restauracja składa się z trzech działów. Pierwszy z nich „Jesz, ile chcesz”, polegający na tym, że każdy z klientów sam komponuje sobie obiad. W bufecie lunchowym są zawsze dwa mięsa, zapiekanki, zupa, ziemniaki, bar sałatkowy oraz deser. Drugim działem jest dział pizzy i kebaba. Pizze od 32 do 46 cm, natomiast kebab serwujemy w bułce i tortilli. Trzecim działem jest dział kuchni eleganckiej, gdzie serwujemy m.in. polędwiczki, kaczki, gęsi, dania wegetariańskie czy gicz jagnięcą. Mamy także pełen asortyment koktajli, szejków, drinków czy deserów lodowych  – dodaje Wojciech Dobrzelecki.  

„Walkiria” organizuje również imprezy okolicznościowe –  bankiety, 18-tki, stypy, wesela czy chrzciny. W sezonie, który rozpoczyna się już 30 kwietnia jest otwarta codziennie w godzinach 11:00 – 23:00. 

[KONKURS]537[/KONKURS]

Więcej informacji znajdziesz TUTAJ

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%