Zamknij

Uczniowie z Chełmży pokazali, jak należy filetować karpia

13:06, 14.12.2018 Informacja prasowa Aktualizacja: 13:07, 14.12.2018
Skomentuj Fot. Starostwo powiatowe w Toruniu Fot. Starostwo powiatowe w Toruniu

Uczniowie, kształcący się w ZSP z Chełmży w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, nauczyciele zawodu, a także przedstawiciele mediów mieli okazję przyjrzeć się sposobom sprawiania i filetowania karpi oraz poznać wiele ciekawych przepisów na ich podanie.

Pewnie każdy zna smak karpia z patelni, jednak nie każdy wiedziałby jak się zabrać za przygotowanie pierogów z rybnym farszem, chipsów z karpia czy zupy rybnej z imbirem i kurkumą.

Młodzież z zainteresowaniem, a pozostali goście ze szczerym podziwem przyglądała się sprawnym cięciom ostrego noża, którym przedstawiciel gospodarstwa rybackiego ze Ślesina dzielił ryby, filetował i demonstrował fachowe nacięcia, nie przestając ani na chwilę tłumaczyć, który kawałek i dlaczego najlepiej nadaje się do smażenia, a który na zupę.

(Informacja prasowa)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%