Gotował pod okiem Wojciecha Modesta Amaro. Główna nagroda w Piekielnej Kuchni była na wyciągnięcie ręki, zabrakło naprawdę niewiele! Rafał Bukowski zajął w Piekielnej Kuchni drugie miejsce. Torunianie w Galerii Copernicus mogli skosztować specjałów, jakie przygotował z okazji 20 urodzin Auchan w Polsce.
Cały Toruń trzymał kciuki za Rafała Bukowskiego, który walczył o wygraną w ostatniej edycji programu Hell's Kitchen Piekielna Kuchnia. Ostatecznie torunianin zajął drugie miejsce, jednak na pamiątkę Wojciech Modest Amaro pozwolił mu zatrzymać czarny fartuch z logo najbardziej ognistej restauracji w Polsce.
- Z okazji 20 urodzin Auchan w Polsce przygotuje specjały kuchni włoskiej. Jako pierwszą zaserwuję polędwicę wieprzową w migdałach z musztardą dijon i ratatouille warzywny z dużą ilością ziół. Gotuję w fartuchu, w jakim walczyłem w Hell's Kitchen. Szef Amaro przyznał, że nie ma serca, żeby odebrać mi bluzę i chce, żebym dalej go reprezentował. Przy każdej możliwej okazji będę pokazywać, że na tę bluzę zasługuję! - zapewnia Bukowski.
Chociaż finalista Hell's Kitchen nie zdradza, jakie dokładnie ma plany na przyszłość to udział w show umocnił go w przekonaniu, że powinien gotować zawodowo. Aby dalej rozwijać się kulinarnie musi niestety wyprowadzić się z Torunia.
- Mam wielkie plany! Będę się starał przekonać sam siebie i innych, że zasługuję na pracę u szefa Amaro! Nie ma możliwości, żebym odpuścił. Nie poddam się i na pewno zrealizuję mój cel - dodaje Bukowski.
W menu serwowanym przez kucharza z okazji jubileuszu znalazły się owoce morza, kurczak w wielu smakach i schab po włosku. Jutro (14 maja) znowu klienci Auchan w Galerii Copernicus będą mogli skosztować innych włoskich specjałów serwowanych przez kucharza.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz