Zamknij

Prawda smakiem pisana ? szef Piotr Świst zaprasza do restauracji Winestone. Odkryj smak pasji!

00:00, 10.03.2017 Artykuł sponsorowany
Takich dań można spróbować w restauracji Winestone, fot. nadesłane Takich dań można spróbować w restauracji Winestone, fot. nadesłane

„Najważniejszy jest smak i prawda” – zapewnia Piotr Świst, szef kuchni w restauracji Winestone w Hotelu Mercure w Toruniu. To jest jego recepta na sukces!

W swojej restauracji starają się łączyć tradycyjne smaki z nowoczesną formą podania. Kucharze dużą uwagę przykładają do tego aby wszystkie składniki były najwyższej jakości i pochodziły od regionalnych dostawców. Nowoczesna kuchnia stawia na prostotę i autentyczność i takie właśnie dania oferuje Restauracja Winestone, która funkcjonuje w Hotelu Mercure Toruń Centrum.

- W naszej restauracji oferowane są także specjalne, autorskie propozycje dań sezonowych, które przygotowuję wraz z moim zespołem opierając się na produktach, które dana pora roku nam oferuje. Staramy się , aby goście dobrze czuli się odwiedzając nas, dlatego ważne są dla nas ich opinie i sugestie dotyczące proponowanych dań – przyznaje szef kuchni w rozmowie z DDToruń.pl.

Restauracja funkcjonująca w prestiżowym hotelu, tuż przy centrum miasta, z własnym parkingiem, bezpłatnym dla gości restauracji, idealnie sprawdza się również przy okazji bankietów, spotkań biznesowych czy uroczystości rodzinnych .

- Coraz więcej osób korzysta z takiego rozwiązania. Zamiast spędzać cały dzień w kuchni, możemy cieszyć się dobrym jedzeniem i profesjonalną obsługą, w miłej atmosferze przy dźwiękach nastrojowej muzyki i przy lampce doskonale dobranego wina. Specjalizujemy się w przyjęciach od 5 do 150 osób – żartuje szef Świst.

Takich dań możemy spróbować w restauracji Winestone!

Popisowym daniem szefa jest w restauracji Winestone, troć pieczona w pergaminie, z masłem estragonowym i julienne ze świeżych warzyw.

Kuchnia szefa Śwista stawia na regionalność, sezonowość i zdrowe jedzenie. W karcie coś dla siebie znajdą także alergicy, bezglutenowcy czy wegetarianie, albo weganie.

Co w najbliższym czasie serwować będą kucharze w Hotelu Mercure? Jak zapewnia Piotr Świst po sukcesie golonki za różne sposoby i kurczaka zagrodowego, kucharze zajmą się tradycyjnym śledziem w różnych nowoczesnych odsłonach oraz promowaniem polskiej wołowiny. Wszystkie potrawy podawane będą z chipsami ze świeżych warzyw – tak, aby dania były jak najbardziej fit.

Restauracja Winestone w Hotelu Mercure Toruń Centrum zaprasza od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 11 do 23.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%